Blog

Afstuderen en starten als uitzendconsulent: iets voor jou?

Al eens gewerkt als een interim-werkkracht of pas gestart met een vaste baan? Dan is het zeer waarschijnlijk dat het woord “uitzendconsulent” bij jou een belletje doet rinkelen. Maar wat is dat nu concreet, wat doet deze persoon en kan het een job zijn die bij jou past? Wij geven je alvast meer inzicht.

Op zoek naar de perfecte match 

Een uitzendconsulent gaat actief op zoek naar talent, on- en offline. Het is de taak van een uitzendconsulent om de kandidaten te screenen en hun sterktes en zwaktes te weten te komen. Ze vergelijken de verschillende vacatures met de verschillende kandidaten en gaan zo op zoek naar de perfecte match, waarvan zowel kandidaat als bedrijf beter wordt. Ze kijken dus verder dan de invulling van de vacature op korte termijn en zoeken mensen die echt passen bij het DNA van het bedrijf. 

Maar niet enkel bedrijven worden geholpen door de uitzendconsulent, als een topkandidaat zich aanbiedt maar er geen vacatures beschikbaar zijn, stelt de consulent proactief voor bij bedrijven en zoekt samen mee naar oplossingen.

Heel wat verantwoordelijkheid dus, wat de job fun maakt! Je bent een belangrijke schakel voor werknemers en voor de bedrijven. Klinkt als veel stress? Dat is het zeker niet. Het zorgt voor de juiste drive om elke dag weer voluit te gaan!

jobstudent - student - agilitas

Van alle markten thuis

Communicatie en emotionele intelligentie staan centraal. Maar een goede administratieve kennis is ook nuttig: planningen opstellen, contracten opmaken, verzekeringen regelen. Een goede uitzendconsulent is van alle markten thuis. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je als uitzendconsulent ontzettend veel bijleert. Je takenpakket is zo divers dat elke dag een nieuwe uitdaging is!

 

Zie jij na het lezen van dit artikel een toekomst als uitzendconsulent wel zitten? Wel dan heb je geluk, bij Agilitas zoeken we nog collega's! Agilitas is een toekomstgerichte HR-organisatie die op zoek gaat naar de perfecte match tussen mens en bedrijf. Een persoonlijke aanpak staat hierbij centraal. Bij Agilitas kom je terecht in een team met enthousiaste en deskundige collega’s. 

Lees het volledige artikel op student.be

Blog

De familiale sfeer, de veelzijdigheid, het werken met mensen, de autonomie. Uitzendconsulent Thomas Van Moer heeft meer dan één goeie reden om tevreden te zijn over zijn job bij Agilitas Group. Kunnen zijn argumenten ook jou overtuigen? Kom dan gerust eens praten in een van de kantoren.

Blog

Een nieuwe job is altijd een beetje springen. En dus is het fijn te weten dat je nieuwe baas ook wat vangnetten voor je klaar houdt. Bij Agilitas Group bijvoorbeeld doen ze dat door je een opleidingstraject op maat aan te bieden. “Nee, ze gooien je hier niet voor de leeuwen”, getuigt kersvers office manager Emelien Schepens.

Blog

Bij Agilitas, de divisie van hr-dienstverlener Agilitas Group die zich toelegt op uitzendarbeid, tekende nieuwkomer Tahin Randriana letterlijk voor een primeur. Voor de regio Wallonië werd hij de eerste regional account manager: een uitdagende job waarin hij prospectie bij grote bedrijven combineert met de ondersteuning van lokale office managers.