Blog

Al 12 jaar bij Agilitas Group en nog altijd aan het groeien

’t Zijn drukke tijden voor Lien De Wilde van Agilitas Professional. Nu de economie een versnelling hoger schakelt, is het alle hens aan dek om de vele vacatures in te vullen. Samen met haar team stelt ze alles in het werk om de beste matches tussen bedrijven en werkzoekenden te versieren. Benieuwd of het iets voor jou is?

Een lach is nooit ver weg wanneer je met Lien De Wilde praat. Haar enthousiasme werkt zo aanstekelijk dat je meteen begrijpt waarom haar job als regiocoördinator haar als gegoten zit. Als drijvende kracht van Agilitas Professional in West- en Oost-Vlaanderen coacht ze een team van zeven recruitment consultants die instaan voor de screening en selectie van hogere bediendeprofielen. “Ik ondersteun hen in hun zoektocht naar goeie matches tussen werkgevers en kandidaten. Geen evidente opdracht, want er zijn vandaag veel vacatures en maar weinig werkzoekenden. Om geschikte kandidaten te vinden, heb je een goeie speurneus nodig. En natuurlijk efficiënte tools. Daarin heeft Agilitas Group de voorbije jaar sterk geïnvesteerd.”

Om geschikte kandidaten te vinden, heb je een goeie speurneus nodig. En natuurlijk efficiënte tools.

Agilitas Professional - Lien De Wilde - Al 12 jaar bij t-groep en nog altijd aan het groeien - klein

Elke dag iets nieuws

Liens avontuur bij Agilitas Group begon twaalf jaar geleden met een tijdelijke opdracht als uitzendconsulent in het Agilitas kantoor in Brugge. Ze was pas afgestudeerd als politicologe, zocht een baan dicht bij huis én met veel interactie en afwisseling. “Die eisen heb ik vandaag nog altijd. Ik vind het heerlijk om elke dag te kunnen bijleren. Ik weet ook dat ik hier aan de bel mag trekken wanneer het tijd is voor iets anders.”

Dat laatste heeft ze in het verleden al verschillende keren gedaan. In 2008 kreeg ze zo de kans om Agilitas Professional in Brugge op te starten. Na verloop van tijd liep het matchen van werkgevers en kandidaten zo vlot dat ze extra collega’s mocht aanwerven en uiteindelijk de coördinatie van het team op zich mocht nemen. “Het mooie is dat ik al die tijd zelf het stuur in handen heb mogen houden. Ik kreeg de autonomie en de verantwoordelijkheid om uit te zoeken en te ervaren wat het best werkte. Ik heb onderweg zeker fouten gemaakt, maar toch bleven mijn leidinggevenden altijd pal achter mij staan.”

Praten én luisteren

Vandaag is Agilitas Professional nog steeds in volle groei, zowel in de cijfers als in de teams. Om de enorme vraag vanuit de bedrijven op te vangen, is het ook nu op zoek naar versterking. Op alle niveaus. Lien: “Van kandidaten verwacht ik dat ze goed kunnen praten én luisteren, over een stevige portie mensenkennis beschikken en commercieel ingesteld zijn. Ze zullen in staat moeten zijn om flexibel op de vragen van werkgevers én kandidaten in te spelen, om de verschillende partijen bijeen te brengen  en de verwachtingen te stroomlijnen. Maar wees gerust, we gooien je hier niet voor de leeuwen. Je krijgt een degelijke opleiding en je kunt ook altijd bij je collega’s terecht. Het teamgevoel is hier nooit ver weg.”  

Blog

De familiale sfeer, de veelzijdigheid, het werken met mensen, de autonomie. Uitzendconsulent Thomas Van Moer heeft meer dan één goeie reden om tevreden te zijn over zijn job bij Agilitas Group. Kunnen zijn argumenten ook jou overtuigen? Kom dan gerust eens praten in een van de kantoren.

Blog

Een nieuwe job is altijd een beetje springen. En dus is het fijn te weten dat je nieuwe baas ook wat vangnetten voor je klaar houdt. Bij Agilitas Group bijvoorbeeld doen ze dat door je een opleidingstraject op maat aan te bieden. “Nee, ze gooien je hier niet voor de leeuwen”, getuigt kersvers office manager Emelien Schepens.

Blog

Bij Agilitas, de divisie van hr-dienstverlener Agilitas Group die zich toelegt op uitzendarbeid, tekende nieuwkomer Tahin Randriana letterlijk voor een primeur. Voor de regio Wallonië werd hij de eerste regional account manager: een uitdagende job waarin hij prospectie bij grote bedrijven combineert met de ondersteuning van lokale office managers.