Blog

Andere job, zelfde baas

Voorbeeld van interne mobiliteit bij Agilitas Group. Want waarom daarbuiten een witte raaf zoeken als je zelf (potentiële) toppers hebt zitten die de vrijgekomen job perfect kunnen invullen?

Van stagiaire, consulent en recruitmentconsultant tot ATS-expert

 
Nathalie Tielemans, van consulent tot ATS-expert

Op eigen verzoek en met vol enthousiasme twee keer van job veranderen bij dezelfde werkgever: dat is het (voorlopige) carrièreverhaal van twintiger Nathalie Tielemans bij Agilitas Group. Ze begon begin 2013 als stagiaire bij het HR-dienstenbedrijf en daarna groeide haar vakantiejob uit tot een vaste job als consulent in het uitzendkantoor in Lokeren. “Ik stond er mee in voor de rekrutering van diverse profielen. Ik heb er het totale dienstenpakket leren kennen”, vertelt Nathalie.

Ongeveer 2,5 jaar later voelde ze zich klaar voor een nieuwe job. “Ik kwam terecht in een nieuw district, Waas. Daar was ik als recruitmentconsultant mee verantwoordelijk voor de selectie van bedienden”, vertelt ze. “Ik had contact met klanten in samenwerking met onze uitzendkantoren. Deze job was specifieker omdat het om bedienden ging en tegelijk iets breder omdat er meer commercieel werk bij kwam kijken. Meer focus op klantenbezoeken en minder op administratie.”

“Digitalisering staat niet stil dus ik ben hier nog lang niet klaar…"

Nathalie is een bezige bij. Ze zetelde in een paar werkgroepen rond de komst van een nieuw digitaal matchingsysteem, het zogenaamde ATS of applicant tracking system. Ze kreeg de vraag om de opleiding en ondersteuning te verzorgen van dat nieuwe platform. “Ik ben nu binnen de groep een van de experts die is aangesteld voor deze specifieke opleidingen. Ik vond het een mooie opportuniteit. Het fijne is dat er bij Agilitas Group wordt geluisterd naar waar mijn interesse ligt. En geef toe: hoe vaak heb je de kans om zo’n systeem mee uit te werken?” De toekomst ziet ze rooskleurig tegemoet: “Digitalisering staat niet stil dus ik ben hier nog lang niet klaar…”

Tekst: William Visterin
Artikel: Mark Magazine