Blog

Ziekenhuisnetwerk Emmaüs en transportbedrijf Van Dievel winnen ‘Talent Mobillity Award’ van Ascento

Emmaüs en Van Dievel hebben de tweede editie van de ‘Talent Mobility Award’ van HR-dienstverlener Ascento, een bedrijf van Agilitas Group, gewonnen. Deze twee organisaties werden door een professionele jury verkozen als meest wendbare organisaties van België.

Van Dievel wint Talent Mobility Award in de categorie kmo

Emmaüs en Van Dievel haalden het daarmee van Woonzorgcentrum Compostela, Puratos, vzw De Oever en Bon’ap. Door twee winnaars te kiezen, toont Ascento aan dat positieve en duurzame inzetbaarheid van werknemers mogelijk is in elke organisatie, van een kmo zoals Van Dievel tot een grote organisatie zoals Emmaüs. De ‘Talent Mobility Award’ werd overhandigd door Hilde Willems, Talent Fit Manager bij Janssen Pharmaceutica, een van de twee winnaars van de vorige editie van de Talent Mobility Award, en ex-zeilster Evi Van Acker, ambassadrice van de award.

Het is de tweede keer dat Ascento de ‘Talent Mobility Award’ organiseert. De vorige editie dateert van 2016. Met deze award wil Ascento bedrijven in de kijker zetten die inzetten op en oog hebben voor talentontwikkeling binnen hun organisatie.

Geert Volders, directeur Ascento: “De pasklare oplossing voor talentmobiliteit bestaat niet. Ascento organiseert de Talent Mobility Award dan ook om kennis en cases te delen. Alleen zo kunnen we van elkaar leren. Deze twee winnaars tonen met fierheid en enthousiasme aan hoe positieve en duurzame inzetbaarheid van werknemers een absolute meerwaarde voor elk bedrijf kan zijn. Wij hopen dat deze twee cases andere bedrijven zullen inspireren. Want daar doen we het uiteindelijk voor.”

De pasklare oplossing voor talentmobiliteit bestaat niet. Ascento organiseert de Talent Mobility Award dan ook om kennis en cases te delen.

Over de winnaars

Emmaüs (Mechelen, Antwerpen)

Emmaüs is een netwerk van 24 ziekenhuizen en zorginstanties met meer dan 6600 medewerkers. Met werkbaar werk bij Emmaüs als sturende visie staat het geluk en de gezondheid van werknemers centraal. Dialoog is het sleutelwoord. Door beslissingen te nemen in samenspraak met de werknemers, stijgt hun eigen verantwoordelijkheid en groeiruimte. Een strak beleid past niet in het plaatje en Emmaüs kiest voor een flexibele aanpak, met oplossingen op maat van de werknemer en met respect voor de individualiteit. Via symposiums, het coördinatiecomité HR en Emmaüs Academie deelt het zorgbedrijf kennis en goede praktijken.

Van Dievel Transport (Mechelen, Antwerpen)

Van Dievel is gespecialiseerd in goederentransport met vrachtwagens. Nieuwe vrachtwagenchauffeurs aantrekken is een uitdaging. Daar komt nog eens bij dat de jobomschrijving achterhaald is. Van Dievel lanceert daarom het kwaliteitslabel vrachtwagenpiloot. Dit label richt de aandacht op het takenpakket, dat veel meer is dan ooit tevoren. Van Dievel beoogt een maatschappelijke mindshift waarbij de chauffeurs de appreciatie krijgen die ze verdienen. Maandelijks organiseert Van Dievel een Jobkaffee voor en over vrachtwagenpiloten. Het statuut officieel maken, staat hoog op de agenda.

Geselecteerd uit 21 inspirerende cases

Na een uitgebreid juryoverleg kwamen Emmaüs en Van Dievel als winnaars uit de bus. 21 bedrijven hadden zich ingeschreven voor de tweede editie van deze ‘Talent Mobility Award’ van Ascento.

De jury bestond uit verschillende onafhankelijke leden, die wendbaarheid van talenten cruciaal vinden binnen een organisatie: Evi Van Acker (ex-zeilkampioene en ambassadrice van de award), Jan Van Acoleyen (Chief HR Officer Proximus), Bart Buysse (CEO Fevia), Nele De Cuyper (Professor in Arbeids- en Organisatiepsychologie KU Leuven), Paul Verschueren (Directeur Research & Economic Affairs Federgon), Jesse Segers (Rector SIOO Nederland), Geert Volders (Directeur Ascento) en Tom Verhaegen (CEO Agilitas Group).

De cases van de 6 genomineerden voor de Talent Mobility Award: www.talentmobilityaward.be